American Honey

image description
  • Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2017 / 162 minuten
  • Regie: Andrea Arnold
  • Met: Shia LaBeouf, Sasha Lane, Riley Keough e.a.
  • GRATIS openlucht voorstelling in het Aambos.
    Ingang via de Molenberglaan.

deze film draait op:

De gratis openlucht filmvoorstelling start om 20:00u met live-muziek aangepast aan de film (hiphop) van: Douwe en Kidi Green.(hieronder meer over de artiesten)
De hoofdfilm start na zonsondergang + 21:00u; neem een stoel of deken mee er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen.

Over de film
Tijdens een roadtrip door Amerika deed de regisseuse inspiratie op voor American Honey: een sociaal geëngageerd, poëtisch, hard en liefdevol portret van een groepje jonge, maatschappelijke buitenbeentjes. Zij verdiepte zich in het bestaan van de zogeheten ‘magazine crews’, na een artikel over hun zware bestaan in The New York Times.

De film opent met een wrange scène: de achttienjarige Star snuffelt met twee kleine kinderen in de container van een supermarkt en weet een kip-over-datum te bemachtigen. Even later kiest ze voor een minder armoedig bestaan en trekt met een groep twintigers in een busje door het land om tijdschrift-abonnementen te verkopen. Lane speelt de weerbarstige en gevoelige, onverschrokken en kwetsbare Star in de hoofdrol. Voor haar grillige romance met Jake, een gelikte praatjesmaker, betaalt Star een prijs. Maar ze lijkt voor het eerst in haar leven te durven dromen en jaagt op haar manier de Amerikaanse droom na.

De jongeren in de film creëren hun eigen nieuwe familie, al is dat een gecompliceerde nogal rommelige familie, volgens regisseuse Arnold ‘heel schrijnend en ontroerend’. Voor haar spelen muziek , hiphop, en dans een belangrijke rol: na een dag hard werken zorgt de muziek voor de ontlading.

Arnold heeft oog voor allerlei details: piercings en hele korte broekjes, kameraadschap die ontstaat, treurige motels, zonsondergangen en insecten op een grassprietje.

De film won de juryprijs bij het filmfestival in Cannes.(K.H.)


.Logo CN Douwe Bosch Douwe Bosch, 20 jaar, is als sinds jonge leeftijd bezig met muziek. Nadat hij met onder andere Def P en Engel & Just op het podium heeft gestaan, is hij gevraagd om deel te nemen aan Popsport.
Samen met NellaBeatz werkt hij aan zijn repertoire en wil hij zichzelf meer ontwikkelen als artiest.
Met zijn persoonlijke raps en muzikale insteek van NellaBeatz maken zij samen levensliederen in een hedendaags jasje.

Kidi Green Kidi Green, 20, komt op zeer jonge leeftijd in aanraking met rap en het heeft hem niet meer los gelaten. Ondanks zijn turbulente leven is zijn passie hiervoor niet vergaan, sterker nog het is zijn drijfveer geworden voor succes. Hij vertaalt de verhalen van het straatleven met dynamische raps en unieke stijl en is van plan de komende tijd de Nederlandse rap scene te veroveren.