Mr Gaga

image description
  • Duitsland, Israël, Nederland, Zweden, 2017 / 100 minuten
  • Regie: Tomer Heymann
  • Met: Ohad Naharin; documentaire

deze film draait op:

Documentaire over de Israëlische rockster choreograaf Ohad Naharin, de artistiek leider van de befaamde Bathseva Dance Company. Zijn dansstijl Gaga verspreidde zich over de hele wereld. Ook Nederland bleek ontvankelijk voor de Gaga-rage, onder meer dankzij choreografen als Liat Waysbort, Itamar Serussi, Sharon Eyal en Gai Behar, die met Naharin samenwerkten. De documentaire geeft inzicht in een man op een kritiek punt in zijn persoonlijke leven; een man met grote artistieke integriteit en een uitzonderlijke visie.

Regisseur Heymann neemt de kijker mee in een honderd minuten durende ode aan een intensief leven waarin dans, liefde en dood allemaal een rol spelen. Heymann vertelt niet alleen het verhaal van Naharins leven, maar gunt ons ook een kijkje in zijn ziel. Zijn krachtige emoties, sterke focus en de hoge eisen die hij stelt aan zichzelf en anderen, komen allemaal tot uiting in zijn uiterst oorspronkelijke choreografieën.


We vertonen deze film in het kader van het Schrit_tmacher Dance Festival, dat van 20 februari tot 23 maart in Aken en Heerlen plaats vindt.