DEFAULT MAINCONTENT 50 jaar Arthouse films in Heerlen

50 jaar Arthouse films in Heerlen

Filmhuis De Spiegel viert in 2018 dat 50 jaar geleden in Heerlen voor het eerst films werden vertoond buiten de bestaande bioscopen om. Dat was aan de Klompstraat in vormingscentrum Inpoet, waar Richard Verheul de Cineclub oprichtte en de stad kennis liet maken met de Nouvelle Vague, de Italiaanse Neo Realisten en de Russische Avantgarde.

Filmhuis De Spiegel staat op 24 februari stil bij deze mijlpaal met de vertoning van een bijzondere film én ons feestelijk avondprogramma Wintergasten.

We doen dit in het inmiddels 80 jaar oude Royal Theater.

 Middagprogramma:
LES UNS ET LES AUTRES

Posterlesuns

  • Fr., 1981 / 184 minuten
  • Regie: Claude Lelouch
  • Met: James Caan, Fanny Ardant, Geraldine Chaplin, Robert Hossein en Nicole Garcia.

Vier muzikale families, uit Frankrijk (variété), Amerika (jazz), Duitsland (klassiek) en Rusland (ballet), worden gevolgd van 1936 tot in 1980 als de diverse wegen en ontwikkelingen zich kruisen op een UNICEF-gala.

Aanvang: 14:00 uur
Entree:  € 10,-
GRATIS
voor spiegelpashouders.
Heeft u nog geen spiegelpas? Hier kunt u er een bestellen.
Vooraf kaarten kopen noodzakelijk.

 Avondprogramma
- WINTERGASTEN


Wintergasten is een theaterprogramma à la Zomergasten waarin onze bezoekers (u!) én prominente Parkstedelingen hun favoriete film toelichten. Het zit boordevol met filmfragmenten en persoonlijke herinneringen. Het is een ode aan de cinema en vooral aan wat zij voor mensen kan betekenen.
Aanvang: 19:00 uur.
Entree: gratis
Aanmelden kunt u hier.


De muzikale omlijsting wordt verzorgd door The COODER CONNECTION

Wintergasten wordt gerealiseerd met medewerking van studenten van Arcus KTM 

 

Banner


 

Wat is UW favoriete film(-fragment)?

We zouden graag van u willen weten welke film of welk filmfragment op u de meeste indruk heeft gemaakt. We zijn vooral benieuwd waarom dat voor u zo is. Dus aarzel niet en stuur uw verhaal naar info@filmhuisdespiegel.nl of geef het af aan een van onze kassamedewerkers. Vraag gerust ook in uw omgeving aan iedereen om hun verhaal in te sturen.

Wellicht benaderen wij u om deel te nemen aan Wintergasten, maar ook als u dat niet wil, loont het in ieder geval om toch uw persoonlijke verhaal in te sturen. Onder alle inzendingen verloten wij 10 maal een Spiegelpas en 10 maal 2 vrijkaartjes.

Inspiratie nodig? Bekijk dan onze vijf promotiefilmpjes met persoonlijke verhalen waarvan u er steeds eentje onderaan iedere filmpagina kunt vinden.

 

 

Royal -toen _met Logo