DEFAULT MAINCONTENT Filmclub De Spiegel

Filmclub De Spiegel

 

Film Club De Spiegel (def)Er zijn ontzettend veel films te zien in Nederland en bij De Spiegel laten we er ieder jaar weer een heleboel zien. Toch zijn er ook films die niet of amper in Nederland getoond worden, films die de harten sneller doen kloppen van de gepassioneerde filmliefhebber en die naar onze mening ook een groter publiek verdienen. Om deze speciale films én hun filmliefhebbers een plek te geven, is er nu Filmclub de Spiegel.


Iedere tweede zondagmiddag van de maand - met uitzondering van de zomermaanden - vertonen we een geïmporteerde film. Dat kan zijn een speelfilm(debuut), een poëtische documentaire of een vergeten klassieker. De voorstellingen zijn exclusief. Dit houdt in dat het films zijn die nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen of filmhuizen te zien waren.

Filmclub de Spiegel wil een ontmoetingsplek zijn voor zowel de goed geïnformeerde filmliefhebber als ook de nieuwsgierige bezoeker die het filmavontuur niet schuwt. Na de voorstelling is er alle ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. In onze groep op facebook kunnen mensen meedenken over het verdere verloop van onze filmclub, wensen uiten voor films en onderling contact houden. Immanuel Verhoeven, onze programmeur, leidt iedere film kort in. Waar mogelijk nodigen wij de regisseur of een criticus uit.

Op zondagmiddag 10 september starten we met de Nederlandse première van Sarajevo Songs of Woe van Fred Kelemen. Kelemen was onder andere de cinematograaf van de laatste paar films van Béla Tarr (The Turin Horse). Wie zijn werk wil zien, moet goed zijn best doen: tot op de dag van vandaag staat Kelemens niet toe dat zijn werk op DVD of Blu-Ray wordt uitgebracht, laat staan dat de films op tv worden uitgezonden.

De vertoning begint om 14.00. Inloop en kennismaking kan vanaf 13.00. De films worden vertoond zonder pauze en hebben Engelse ondertiteling.

 - 10 september: Sarajevo Songs of Woe (Fred Kelemen)
- 08 oktober: Godless (Ralitza Petrova)
- 12 november: Malgré la Nuit (Philippe Grandrieux)
- 10 december: El Auge del Humano (Eduardo Williams)
- 14 januari: Sleep Has Her House (Scott Barley)

Voor meer informatie over de films, klik op de links naar Tiff.net (Godless), Courtisane.be (El Auge...) en MovieMeter.nl (Malgré en Sleep).

 

Entree (inclusief een consumptie):
Normaal tarief: € 7,50
Met Spiegelpas: € 5,50

Een Spiegelpas kunt u hier bestellen.

Download de folder hier of bekijk hem op Issuu

Filmclubsm

FlyerB