DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Woodshock (Kate Mulleavy en Laura Mulleavy)
De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Het onbegrepen meesterwerk van het afgelopen filmfestival van Venetië.

The Nile Hilton Incident (Tarik Saleh)
Rechercheur Noredin Mustafa wordt naar een hotelkamer van het Nile Hilton in Caïro geroepen, waar een moord is gepleegd. Als hij op zoek gaat naar de enige getuige, een illegaal Soedanees kamermeisje, wordt de zaak van hogerhand gesloten. Noredin is echter vastbesloten om de zaak op te lossen. De derde speelfilm van Tarik Saleh is een spannende thriller, die klassieke film noir-ingrediënten als corruptie en cynisme combineert met trefzekere maatschappijkritiek.

In Blue (Jaap van Heusden)
De stewardess Lin moet tijdens een vlucht een vrouw helpen met een bevalling. Dit maakt iets bij haar los. Als ze aankomt in Boekarest ontmoet ze Nicu, die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Er ontstaat een complexe relatie tussen Lin en Nicu. Lin wordt gespeeld door Maria Kraakman, eerder te zien in Schneider vs. Bax en Guernsey.

Loveless (Andrey Zvyagintsev)
Een stel beseft dat hun relatie liefdeloos is. Ze besluiten te gaan scheiden en lijken daarbij weinig oog te hebben voor hun zoontje, die leidt onder de ruzies. Als tijdens één van hun bittere ruzies hun zoontje verdwijnt is het stel op elkaar aangewezen. Deze film werd tijdens het filmfestival van Cannes genomineerd voor een Gouden Palm maar won uiteindelijk de Juryprijs.

Maudie (Aisling Walsh)
Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap. Deze film is gebaseerd op het leven van de echte Maud Lewis. Zij leefde van 1903 tot en met 1970. De hoofdrollen worden gespeeld door Sally Hawkins en Ethan Hawke.

City of Ghosts (Matthew Heineman)
Nadat hun land in 2014 was overgenomen door IS namen een aantal anonieme Syrische activisten de strijdbijl op. We volgen een groepje moedige burgers die als journalisten aan de slag gaan in de strijd tegen de propaganda en allerlei verkeerde informatie verspreid door IS. Ze leven ondergedoken, steeds op de vlucht en riskeren hun leven voor het verzet tegen de grootste terroristische organisatie van het moment.