DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Your Name (Makoto Shinkai)
Een meisje van het platteland en een jongen in de stad dromen over elkaars leven. Wat betekent dit? Ze besluiten beide om elkaar op te sporen en uit te vinden wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze anime was dé grote filmhit van 2016 in Japan. De film stond bovenaan de box-office en won vele prijzen.

Jupiter's Moon (Kornél Mundruczó)
Een jonge vluchteling wordt neergeschoten bij het over steken van de Hongaarse grens. In het ziekenhuis blijkt de jongen een bovennatuurlijke gave te hebben. Een dienstdoende arts ziet de gave van de jongen en neemt hem onder zijn hoede, maar zijn intenties zijn niet zuiver. Kornél Mundruczó maakte eerder White God die toen in Cannes een grote prijs won.

Woodshock (Kate Mulleavy en Laura Mulleavy)
De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Het onbegrepen meesterwerk van het afgelopen filmfestival van Venetië.

Les Uns et les Autres (Claude Lelouch)
Gerestaureerde versie van deze iconische Franse film over vier muzikale families rond de Tweede Wereldoorlog. Op een anti-hongersnood-concert komen een holocaust-overlevende en een voormalig nazi-pianist met elkaar in contact. Claude Lelouch is onder andere bekend als regisseur van Entre adultes en Les misérables (1994).

On Body and Soul (Ildikó Enyedi)
Mária werkt in het slachthuis maar valt buiten de boot omdat ze Asperger heeft. De enige die toenadering zoekt is haar gehandicapte baas Endre, die zich niet alleen in Mária herkent, maar ook dezelfde dromen blijkt te hebben. Winnaar van de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Instant Dreams (Willem Baptist)
Als de productie van de beroemde instant-camera van Polaroid wordt stopgezet, proberen vier Polaroid-fans in vier verschillende verhalen de magie van de Polaroidfoto levend te houden. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Heartstone (Guðmundur Arnar Guðmundsson)
Aangrijpende coming-of-age over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze altijd met elkaar optrekken. Maar dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren. Thor wil per se een meisje uit hun vissersdorpje versieren terwijl Kristjan juist gevoelens heeft voor heel iemand anders ...