DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Quality Time (Daan Bakker)
In vijf verschillende hoofdstukken maken we kennis met vijf dolende dertigers die zich door het leven worstelen. De vertelvorm en stijl verschillen elke keer: van absurd tot dramatisch, van komisch tot tragisch. Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. En Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie. De origineelste en grappigste film van het jaar!

La Helada Negra (Maximiliano Schonfeld)
In het plaatsje Entre Ríos - een laagvlakte van Argentinië - is het leven hard en zijn de rolpatronen nog traditioneel; de mannen zijn de patriarchen, de vrouwen dienen. Wanneer de jonge mooie Alejandra opeens opduikt in het dorp en de gevreesde 'zwarte vorst' terugwijkt en een hongersnood lijkt afgewend, veranderen ook de onderlinge verhoudingen: de vrouwen winnen aan autoriteit nu Alejandra wordt aanbeden als wonderdoener en natuurkracht. Regisseur Maximiliano Schonfeld legt de nietigheid van de mens vast in weidse opnamen van een mythisch landschap bevolkt door Europese immigranten. Prachtfilm!

La Mort de Louis XIV (Albert Serra)
Lodewijk XIV, bekend als Lodewijk de Grote of de Zonnekoning, was koning van Frankrijk en van Navarra. Terug van de jacht voelt hij een heftige pijn in zijn been. Net nadat hij al twee weken in bed lag in Versailles. Het is het begin van een langzame dood van één van de grootste vorsten die Frankrijk gekend heeft. Lodewijk de veertiende wordt gespeeld door Jean-Pierre Léaud die eerder in films van Jean-Luc Godard, Pier Paolo Pasolini en Bernardo Bertolucci te zien was.

Summer 1993 (Carla Simon Pipó)
Als de ouders van de zesjarige Frida overlijden moet ze bij haar oom en tante op het Spaanse platteland gaan wonen. Haar oom en tante proberen haar zoveel mogelijk thuis te laten voelen maar dit gaat niet zo makkelijk. Frida zou het liefst terug willen naar de stad. Debuterend regisseuse Carla Simón baseerde het verhaal op haar eigen leven. Deze film won op het filmfestival de Best First Feature Award, de prijs voor de beste debuutfilm.

Knife in the Clear Water (Xuebo Wang)
In een bergdorp in Ningxia (China) waar het Hui-volk woont, overlijdt de vrouw van de oude Majishan. Zijn familie besluit om een zuiveringsceremonie genaamd Nazer te laten doorgaan, die volgens de traditie van de Hui, moet gebeuren 40 dagen na de begrafenis. Om dit te doen, moeten ze een koe doden, maar Majishan wil dit niet omdat de koe bijna als familie is voor hem. De film is van een adembenemende schoonheid. De beelden lijken schilderijen. De belichting doet denken aan Rembrandt en Vermeer. Een verstild juweeltje.

Eternité (Tran Anh Hung)
Het verhaal begint aan het eind van de 19de eeuw, wanneer 20 jaar oude Valentine trouwt met Jules. Aan het eind van de 20ste eeuw rent diens overgroot kleindochter over een brug en eindigt in de armen van de man die ze liefheeft. Tussen deze twee momenten ontmoeten diverse mannen en vrouwen elkaar, ze worden verliefd en een eeuw lang volgen zij hun romantische lot en bouwen aan een familiedynastie. Regisseur Tran Anh Hung verfilmde eerder Norwegian Wood van Haruki Murakami. Zijn vrouw, Tran Nu Yen Khe, is de verteller in deze film.

Kedi (Ceyda Torun)
Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren.

The Eyes of My Mother (Nicolas Pesce)
Een jong meisje woont op een afgelegen boerderij als daar een gruwelijk misdrijf plaatsvindt. Als ze volwassen is geworden wil ze niets liever dan contact maken met mensen. Deze verlangens hebben echter een nogal lugubere vorm aangenomen. The Eyes of My Mother was een grote hit op diverse horrorfestivals. De film werd dan ook vaak genomineerd voor prijzen. Vertoning in het kader van Halloween.