Previously Unreleased

Iedere zomer organiseert het EYE Filmmuseum de speciale reeks Previously Unreleased, met titels die te zien waren op prominente filmfestivals in het buitenland, maar niet de Nederlandse filmhuizen bereikten. Ten onrechte meent ook Filmhuis De Spiegel, dat dit jaar wederom een bijzondere selectie speelfilms van de internationale filmfestivals naar Heerlen haalt. Het beeldschone Dwelling in the Fuchun Mountains is de eerste uit de reeks en het aangrijpende There Is No Evil de tweede.

Dwelling in the Fuchun Mountains 

Op de viering van haar 70e verjaardag krijgt de bejaarde moeder van de familie Yu een beroerte, waardoor ze dement wordt. Wie zal voor haar zorgen? De vier broers worden geconfronteerd met cruciale veranderingen in hun onderlinge relatie. Het lot van de broers, verbonden door liefde en uitgedaagd door vragen en dilemma’s, ontvouwt zich in de loop van de vier seizoenen.

Dwelling in the Fuchun Mountains is te zien op vrijdag 15 en woensdag 27 juli om 20:00.

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1451/dwelling-in-the-fuchun-mountains/

There Is No Evil

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe zetten een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

There Is No Evil is te zien op donderdag 18 en maandag 29 augustus om 20:00. 

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1461/there-is-no-evil/