De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Nederland, 2017 / 175 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Cherry Duyns
Met: Joanne Lunn, Delphine Galou en Christopher Watson

In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is vrijdagmiddag 07 april eenmalig de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te bewonderen. De aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, opnieuw geregisseerd door Cherry Duyns.

Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, heeft zijn leven altijd gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog, draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. ‘Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen’, zegt hij.

Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Bijzonderheden
De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw vertonen we met een pauze.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ Filmtotaal - "Liefhebbers van klassieke muziek zullen hun hart kunnen ophalen als ze deze registratie zien, mede dankzij het perfectionisme waar Reinbert de Leeuw zo om bekend staat. Daar komt nog eens bij dat het geheel ook bijzonder fraai in beeld is gebracht. Dat gebeurt met rust en focus."
★★★★☆ Noord Hollands Dagblad - "Mag er na de Matthäus worden geapplaudisseerd? Na een uitvoering van dit door Bach in taal en muziek vertaalde verhaal over het lijden en sterven van Christus zoals Reinbert de Leeuw die nu brengt, is dit zeker een passende waardering. ‘Zijn’ Matthäus beloofde bijzonder te worden. Inderdaad"