Bad Luck Banging or Loony Porn

Roemenië, 2021 / 106 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Radu Jude
Met: Katia Pascariu, Claudia Ieremia en Olimpia Malai

Net als in de hele wereld woedde vorig jaar ook in Roemenië de pandemie. Met alle angst, onzekerheid en ontwrichting van dien. Toch gaan mensen gewoon door met leven, zo ook onderwijzeres Emi en haar man. Voor de lol filmen ze een vrijpartij – met deels maskers op; als de beelden op het web belanden is de lol er snel af.

Emi wordt herkend en maakt kennis met de woede van collega’s en ouders. Een heus tribunaal volgt, waarbij Emi de verontwaardiging trotseert van elkaar ophitsende burgers die graag woorden als ‘fatsoen’ en ‘moraal’ in de mond nemen. Dat de enige die blaam treft degene is die de beelden heeft geüpload, willen de aanklagers niet horen.

Regisseur Radu Jude is een van de opvallendste filmers van wat jaren geleden de Roemeense New Wave is gedoopt. Op het afgelopen filmfestival van Berlijn werd hij geprezen om zijn ‘wilde, slimme en levendige’ filmstijl. Jude brengt – vaak met ironische touch – de politieke en sociale ontwikkelingen in Roemenië in beeld. Kom en laat u verrassen.

Bijzonderheden
Winnaar van de Gouden Beer op het afgelopen filmfestival van Berlijn.

De voorstelling van zaterdag 24 juli is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - NRC - "Een briljant inkijkje in postcommunistisch Roemenië, de ruïnes van de consumptiemaatschappij en de marktwaarde van seksuele hypocrisie."
★★★★☆ - Trouw - ''Bad Luck Banging or Loony Porn’ rekent af met de cancelcultuur. Aanrader!''