The Hidden Life of Trees

Duitsland, 2020 / 97 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Jörg Adolph
Met: Bomen

De hele wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor de Duitse boswachter Peter Wohlleben een missie geworden om dat te veranderen.

Zijn bomen sociale wezens? Voelen ze pijn? Zijn ze zich bewust van hun omgeving? In zijn bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’ (2015) beschrijft bosbouwer Peter Wohlleben bomen als wezens die met elkaar communiceren en een complexe en sociale structuur kennen.

In The Hidden Life of Trees zien we Wohlleben aan het werk in zijn geliefde bossen. Ook reizen we met hem mee naar onder andere Zweden, waar de oudste boom op aarde staat, en naar Canada waar hij bedrijven bezoekt die een nieuwe manier zoeken om met bebossing om te gaan. Een interessante en ontroerende ontdekking van een onbekende wereld, waarna een wandeling door het bos nooit meer hetzelfde zal zijn.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Filmkrant - ''De bestseller The Hidden Life of Trees van Peter Wohlleben heeft veel mensen de ogen geopend. Een bos ziet er nooit meer hetzelfde uit nadat je dat boek hebt dichtgeslagen. De documentaire surft vooral mee op de populariteit van het boek.''