Madres Paralelas

Spanje, 2021 / 120 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Pedro Almodóvar
Met: Penélope Cruz, Rossy de Palma en Milena Smit

Twee vrouwen, Janis en Ana, bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is opgetogen, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

De inmiddels 72-jarige Spaanse regisseur Pedro Almodóvar verweefde de relatie met zijn eigen moeder al vaak in zijn oeuvre. In zijn nieuwe film treffen we echter andere soorten moeders aan; namelijk imperfecte moeders en moeders die tegenslag ondervinden in het leven. Zo wordt Madres Paralelas een eerbetoon aan ploeterende, alleenstaande vrouwen. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië, waar Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 16 mei is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - ''Madres Paralelas’ is Pedro Almodóvars eerbetoon aan moeders in verschillende soorten en maten.''
★★★★☆ - Volkskrant - ''Zo vertelt Madres Paralelas een veelkleurig verhaal, over genen en moederschap, herinneringen en verantwoordelijkheid. Het resultaat is een warme, rijke film met een aangrijpende finale.''