Illusions Perdues

Frankrijk, 2021 / 151 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstSeks
Regie: Xavier Giannoli
Met: Benjamin Voisin, Cécile de France en Gérard Depardieu

Lucien is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw. In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Maar zal hij ook zijn illusies verliezen?

Het Franse kostuumdrama Illusions Perdues is een verfilming van het gelijknamige boek van Honoré de Balzac en toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Het schetst een kleurrijk, decadent en enigszins ontluisterend beeld van de welgestelde Parijse burgerij.

Illusions Perdues werd onderscheiden met maar liefst zeven César Awards, waaronder die voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Naast hen zien we ook Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 06 juli is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Illusions Perdues is zowel een klassiek kostuumdrama – in de beste zin van het woord – als een messcherpe, eigentijdse satire over de jacht naar roem en geld.''
★★★★☆ - VPRO - ''Heerlijk levendig, smakelijk relaas – dat met Césars werd overladen – over Luciens opkomst en ondergang in de rangen en standen van vroeg 19de-eeuws Parijs. Met een eigentijdse portee over commercie, fake news en eerlijkheid.''