Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad: De Son Vivant

Frankrijk, 2021 / 123 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Emmanuelle Bercot
Met: Catherine Deneuve, Benoît Magimel en Cécile de France

Het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg organiseert samen met Filmhuis De Spiegel in Heerlen de Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad; een ontmoetingsavond met een film die het thema palliatieve zorg aanroert.

Het programma is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en geïnteresseerd is in palliatieve zorg. Zoals (potentiële) patiënten, hun naasten, mantelzorgers en zorgverleners. Diens familie, vrienden en kennissen. In een ongedwongen en gezellige sfeer biedt het netwerk hen de gelegenheid met elkaar in contact te komen, waarbij aandacht is voor ieders eigen verhaal en de mogelijkheden van palliatieve zorg in de regio Parkstad. Op dinsdagavond 28 juni is er weer een nieuwe editie! Om 20:00 uur 's Avonds vertonen we de film De son vivant.

De 40-jarige Benjamin (Benoît Magimel) is een zelfverzekerde toneeldocent, die wordt gediagnosticeerd met kanker aan de pancreas. Hij bevindt zich in het eindstadium en heeft niet lang meer te leven. Werkelijk geloven wil Benjamin dit echter niet. Ook zijn overbezorgde en alles controlerende moeder (Catherine Deneuve) die bij het consult aanwezig is, weigert het lot van haar zoon te accepteren. In de vier seizoenen die volgen probeert Benjamin zijn ziekte te verwerken. Zo laat hij onder andere zijn studenten toneelscènes spelen over de dood en afscheid nemen. Met behulp van de arts en de verpleegkundige met wie Benjamin een innige band opbouwt, raken moeder en zoon langzaam verzoend met het feit dat het leven van Benjamin binnenkort voorbij is.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!