Keith Café + How to Survive a Plague

Verenigde Staten, 2012 / 110 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: David France
Met: Peter Staley, Larry Kramer en Ed Koch

Het niet eerder vertelde verhaal van een groep activisten zonder wetenschappelijke opleiding, die infiltreerden in overheidsinstanties en de farmaceutische industrie, waardoor in recordtijd veelbelovende medicijnen en nieuwe behandelingen voor aids werden opgestart. Zo maakten ze een einde aan een ware plaag en kreeg de ziekte een beheersbaar karakter.

Toen de ziekte die in de jaren tachtig stelselmatig was doodgezwegen door de regering van Ronald Reagan echt niet meer viel te ontkennen, simpelweg omdat het aantal doden zienderogen opliep, werd ook het verzet tegen de onverschillige houding van de Amerikaanse overheid steeds grimmiger. In New York ontstond een militante belangengroep: ACT UP.

In How to Survive a Plague belicht regisseur David France de strijd van deze gedreven activisten om gezagsdragers, goedschiks dan wel kwaadschiks, in beweging te krijgen. Zodat ze eindelijk eens op zoek zouden gaan naar een doeltreffend medicijn.

We vertonen How to Survive a Plague zonder Nederlandse ondertiteling.

Bijzonderheden
In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert Schunck tijdens de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés. Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van onder andere lezingen, interviews, films, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Voor deze tweede editie op donderdag 23 juni is wederom het Royal Theater in Heerlen gekozen. Daarnaast is het COC-Limburg gevraagd om het programma samen te stellen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 - Ontvangst
20.00 - Interview Gemeente Heerlen
21.20 - Muziek door Gigi Love
20.30 - Yvo Kesler
20.50 - Muziek door Didier Savelkoul
21.00 - HIV
21.30 - Muziek door Gert Joosten
21.45 - Poëzie: Sanne Berger
22.00 - Pauze
22.30 - How to Survive a Plague

De toegang is gratis.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!