No Hay Camino

Nederland, 2021 / 92 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Heddy Honigmann
Met: Heddy Honigmann, Henk van de Staak en Stefan van de Staak

Als regisseuse Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en belangrijke documentaires als Metaal en Melancholie regisseerde. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis.

In gesprekken, met schrijfster Kristien Hemmerechts en actrice Johanna ter Steege, passeren Honigmanns familiegeschiedenis en haar veelzijdige oeuvre de revue. Ja, antwoordt ze op Hemmerechts suggestie dat ze met werken haar ziekte en pijn probeert te vergeten. Maar ook, voegt ze daar meteen aan toe, "omdat ik houd van het maken van dingen."

No Hay Camino is een hartverwarmende documentaire over een van de grootste regisseuses die Nederland kende.

Bijzonderheden
Heddy Honigmann is een Peruaans-Nederlandse regisseuse. Sinds 1978 woont en werkt ze in Nederland. Sindsdien maakt ze bijna elk jaar een film, zowel documentaires als speelfilms. In 2015 werd ze lid van de Akademie van Kunsten van de KNAW en in 2016 ontving ze de Oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Haar lange documentaires Crazy en Forever ontvingen Gouden Kalveren. Haar oeuvre, waarvoor ze van IDFA in 2013 de Living Legend Award kreeg, draait om intieme ontmoetingen, gebaseerd op een diepe vertrouwensband.

Ter nagedachtenis aan het overlijden van Heddy Honigmann vertonen we eenmalig haar zwanenzang No Hay Camino. Met inleiding door Armand Leenaers.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Zodoende vindt het aangrijpende No Hay Camino zijn vorm: rond en compleet, zonder vooropgezet plan en zonder het einde van het pad te willen zijn.''
★★★★☆ - NRC - ''Uit No Hay Camino rijst een beeld op van een warme vrouw die meer in mensen ge├»nteresseerd is dan in politieke systemen.''