Fire of Love

Verenigde Staten, 2022 / 93 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Sara Dosa
Met: Katia Krafft, Maurice Krafft en Miranda July

Katia en Maurice Krafft ontmoetten elkaar in 1966 en hielden van twee dingen: elkaar en vulkanen. Twee decennia lang zwierf het gedurfde Franse vulkanologenpaar over de planeet, op zoek naar uitbarstingen. Ze documenteerden hun ontdekkingen. “Als je eenmaal een vulkaanuitbarsting hebt gezien, kun je niet meer zonder”, legt Katia uit.

Het onverschrokken stel was blijkbaar niet onder de indruk van inherente gevaren als extreme hitte, zure meren en rondvliegende rotsblokken, alhoewel ze af en toe hittebestendige zilveren pakken dragen die doen denken aan vroege sciencefictionfilms. De onconventionele Kraffts maakten duizenden uren aan spectaculaire - letterlijk gloeiend hete - beelden van spuwende lavastromen en duizelingwekkende uitbarstingen.

Voor hun dood in een vulkanische explosie op de Japanse berg Unzen in 1991, hadden ze het begrip en de kennis van deze natuurlijke verschijnselen in de wereld aanzienlijk uitgebreid. Regisseuse Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and the Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met Fire of Love aan het noodlottige liefdesverhaal van twee vulkanologen.

Ze heeft hun ongeëvenaarde, angstaanjagend beelden gebruikt om een betoverende en adembenemende documentaire te creëren van deze unieke liefdesdriehoek.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.