Un Autre Monde

Frankrijk, 2021 / 96 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Stéphane Brizé
Met: Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain en Anthony Bajon

Philippe Lemesle is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippe's huwelijk met Anne onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. Dan bereikt Philippe het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn eigen leven én dat van zijn gezin verder moet.

Un Autre Monde is na En Guerre en La Loi du Marché het sluitstuk van Stéphane Brizé’s trilogie over het moderne kapitalisme, waarin aandeelhoudersbelang dikwijls boven alles gaat. Hij doet dat overtuigend en herkenbaar. Zijn hoofdpersonage Philippe Lemesle bevindt zich bepaald niet aan de onderkant van de arbeidsmarkt, maar voelt zich niettemin gemangeld tussen de eisen van zijn werkgever en zijn eigen waarden.

Regisseur Stéphane Brizé schetst een indringend beeld van een wereld waarin menselijkheid ten prooi valt aan aandeelhouders. Met een imponerende en ontroerende rol van Vincent Lindon.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - De Standaard - ''Regisseur Stéphane Brizé vergeet niet dat je om het hoofd te doen werken het hart moet bewerken. Acteur Vincent Lindon ontroert als een man die tot de vaststelling komt dat hij zijn leven aan het verkeerde doel heeft gewijd. Een raak geschetst, en bij momenten beklemmend portret van een verdrukte der aarde, maar dan dit keer één met maatpak en das.''
★★★★☆ - NRC - ''De Franse topacteur Vincent Lindon overtuigt opnieuw in een geëngageerd drama van regisseur Stéphane Brizé – nu als een fabrieksdirecteur die moet snijden in zijn personeelsbestand.''