Avec Amour et Acharnement

Frankrijk, 2022 / 116 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikSeks
Regie: Claire Denis
Met: Juliette Binoche, Vincent Lindon en Grégoire Colin

Sara en Jean hebben al tien jaar een stabiele, liefdevolle relatie. Hij is al jaren haar steun en toeverlaat. Echter toen ze elkaar ontmoetten, zat Sara in een relatie met François, Jeans beste vriend en ex-collega. Op een dag ziet Sara François weer op straat. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.

Avec Amour et Acharnement is een intiem relatiedrama dat zich volledig concentreert op de complexe gevoelens van mensen die verwikkeld zijn in een driehoeksverhouding. De prachtige cinematografie van Eric Gautier toont ons contrasterende beelden van vingers die comfortabel met elkaar verstrengeld zijn, maar ook lichamen in voorwaartse beweging, uitbarstend in diep, oncontroleerbare geluiden.

Avec Amour et Acharnement ging afgelopen winter in première op het filmfestival van Berlijn, waar het de zilveren beer won voor beste regisseuse. Met actrice Juliette Binoche in een glansrol.

Bijzonderheden
De voorstelling van donderdag 06 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - ''Wat de film zo goed maakt, is dat regisseuse Claire Denis er vervolgens geen simplistisch verhaal over vreemdgaan of een driehoeksverhouding van maakt. Ze creëert iets veel onrustigers, dreigenders. De fantastische soundtrack draagt daar heel mooi aan bij.''