Entre Deux Mondes

Frankrijk, 2021 / 106 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Emmanuel Carrère
Met: Juliette Binoche, Hélène Lambert en Léa Carne

De succesvolle schrijfster Marianne verlaat Parijs om aan de kust onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten.

Met Entre Deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas.

De immer virtuoze Juliette Binoche wordt bijgestaan door verschillende niet-professionele acteurs die de authenticiteit van de film alleen maar verhogen. Entre Deux Mondes won meer dan terecht de publieksprijs op het filmfestival van San Sebastián.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 23 november is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Telegraaf - ''Contrasten tussen rijk en arm zijn regelmatig voer voor komedies, zoals klassiekers Coming to America en Trading Places. Entre Deux Mondes is wat dat betreft een stuk eerlijker. Sommige kloven zijn nu eenmaal niet te overbruggen. Hoewel een boek of speelfilm wel voor meer begrip kan zorgen.''