Close

België, 2022 / 105 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Lukas Dhont
Met: Émilie Dequenne, Eden Dambrine en Gustav De Waele

Leo en Remi, beiden 13 jaar, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Maar die vriendschap komt in een ander perspectief te staan als ze naar de middelbare school gaan. Een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis lijkt genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi.

Close is de nieuwe film van het Belgische talent Lukas Dhont die in 2018 definitief doorbrak. Hij heeft een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid gemaakt. Hij laat je zien hoe kwetsbaar je als 13-jarige bent en met welke gevoelens je dan worstelt.

Onder luid applaus ging Close eerder dit jaar in première in Cannes waar Lukas Dhont de prijs voor beste regisseur won. Het is het zoveelste pareltje uit België, waarbij lang niet iedereen het droog zal houden.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 12 februari is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ - Volkskrant - "Close, eerder dit jaar bekroond met de Grand Prix op het filmfestival van Cannes, is een toonbeeld van filmen op het hoogste niveau. Op een onuitgesproken gebied tussen zielsverwantschap, intimiteit, liefde en vriendschap toont de film een jongensverbond zoals dat in de echte wereld niet kan bestaan, via aanrakingen, zwijgzame blikken en gedeelde fantasie."