Wild Port of Europe

Nederland, 2022 / 87 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarAngst
Regie: Willem Berents
Met: Flora en Fauna

Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen, zeehonden en zeldzame orchideeën blijken goed te gedijen in het havengebied van Rotterdam. Ze leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. Zelfs tussen de chemische industrie weten dieren rustige plekjes te vinden. In het landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

Wild Port of Europe is een gedramatiseerde natuurfilm over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste industriegebied van Europa. Het is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker en diverser – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken.

Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – verandert de klassieke circle of life hier tot de re-cycle of life. Deze ontwikkeling is geheel gefilmd vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 04 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "Het eerste kwartier van de krap anderhalf uur durende film is het lastig je over te geven aan de verbluffende beelden uit deze industriële, volledig geplande omgeving. Dan begint de verbazing over de vindingrijkheid van dieren om hun plekje te vinden tussen de mammoettankers, rokende kolencentrales en kranen van de containerterminals."