The Son

Verenigde Staten, 2022 / 123 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Florian Zeller
Met: Hugh Jackman, Laura Dern en Anthony Hopkins

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate. Zijn vader Peter en diens nieuwe vrouw Beth besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Nadat hij de theaterwereld op z’n kop zette met zijn gelauwerde trilogie The Mother, The Father en The Son, komt regisseur Florian Zeller nu met de tweede verfilming van deze succesvolle drieluik. The Father en The Son zijn toneelbewerkingen over de impact van een geestelijke aandoening op zowel de zieke als diens naasten.

Nadat hij Anthony Hopkins als dementerende vader liet schitteren in het Oscarwinnende drama The Father duikt hij nu in het leven van de zoon. De tweede film van Zeller is zeker zo aangrijpend als zijn eerste en het acteerwerk maakt wederom grote indruk. The Son is een indrukwekkend familiedrama.

Bijzonderheden
De voorstelling van vrijdag 23 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Telegraaf - ''Dit verhaal laat je vooral sterk meevoelen met mensen die zichzelf in de weg zitten en langs elkaar gaan leven. Gezinsleden die blokkeren om een connectie te maken, ondanks alle liefde en energie die ze te bieden hebben. De hardste klappen vallen in het laatste kwartier.''