Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Mexico, 2022 / 160 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Alejandro G. Iñárritu
Met: Daniel Giménez Cacho, Griselda Siciliani en Ximena Lamadrid

Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert journalist Silverio terug naar Mexico. Daar wordt hij, tot zijn grote verbijstering en verwondering, geconfronteerd met de waanzin van zijn herinneringen en angsten. Silverio worstelt met vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is een autobiografische, visueel verbluffende film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Viervoudig Oscarwinnaar Alejandro G. Iñárritu beschrijft zijn nieuwste film als een reis tussen werkelijkheid en verbeelding.

Het is tevens de eerste film die Iñárritu in Mexico heeft opgenomen sinds zijn grote doorbraak in 2000 met Amores Perros. Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is een persoonlijke film over thema’s als sterfelijkheid en culturele identiteit. Wat ons betreft één van de hoogtepunten van het afgelopen filmfestival van Venetië. Een uitzonderlijke film.

Bijzonderheden
De voorstelling van zaterdag 24 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Toch is Bardo met z’n 161 minuten een krachttoer. Op sommige momenten word je zo soepel meegenomen dat de film virtual reality lijkt, wat niet vreemd is gezien Inárritu’s ervaring met VR-projecten. Inárritu’s films worden nogal eens verguisd omdat ze te pompeus zouden zijn en weinig inhoudelijk te melden zouden hebben. Toch blijven zijn visuele ambities, ook in Bardo weer, iets om te ondergaan en te bewonderen."