Gratis: Plus Que Jamais

Frankrijk, 2022 / 122 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Emily Atef
Met: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel en Bjørn Floberg

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar Noorwegen om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Plus Que Jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseuse Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden van de Noorse landschappen en het sterke samenspel van actrice Vicky Krieps en acteur Gaspard Ulliel.

Plus Que Jamais kreeg plotsklaps een extra emotionele lading doordat Gaspard Ulliel – in de film de echtgenoot van Vicky Krieps – na de opnames op 37-jarige leeftijd overleed bij een ski-ongeval.

Bijzonderheden
In 2016 namen het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg en Filmhuis De Spiegel in Heerlen het initiatief tot het organiseren van ontmoetingsavonden waarbij een speelfilm of documentaire wordt getoond, die het thema palliatieve zorg aanroert. Doel hiervan was om zorgverleners, (potentiële) patiënten, naasten en mantelzorgers in een aangename sfeer met elkaar in contact te brengen, met aandacht voor ieders eigen verhaal én de zeer diverse mogelijkheden van palliatieve zorg in de regio Parkstad. Een uniek initiatief in Nederland, dat sindsdien veel navolging kreeg, onder meer in de rest van Limburg.

Op drie verschillende data in december vertoont het filmhuis een Franse film die raakt aan het thema palliatieve zorg: Plus Que Jamais. Om de jarenlange samenwerking tussen het netwerk en het filmhuis te vieren, is er nu een leuke actie: voor alle voorstellingen van deze film heeft het netwerk ervoor gezorgd dat de toegang voor iedereen gratis is.

Reserveer op tijd jouw vrijkaartje want vol = vol.

Wil je meer lezen over het Netwerk Palliatieve Zorg? Neem dan een kijkje op hun website:

https://palliaweb.nl/netwerken-limburg

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Heel mooi zoals ze, eenmaal op locatie in Noorwegen, opgaat in de natuur. Ze knippert tegen het felle licht, plonst in het ijskoude water en geniet zichtbaar van de bergen, de frisse lucht en de stilte. Bent, de Noorse blogger die haar onderbrengt in een blokhut, is een soort veerman. Degene die de verbinding vormt tussen de ene en de andere wereld. Maar Plus Que Jamais is vooral ook een liefdesgeschiedenis waarin Mathieu zijn Hélène moet loslaten."