Emily

Groot-Brittannië, 2022 / 130 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Frances O'Connor
Met: Emma Mackey, Fionn Whitehead en Oliver Jackson-Cohen

Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. Regisseuse Frances O’Connor laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey.

Emily voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire. Een schitterend speelfilmdebuut.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 08 februari is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "Het meeslepende Emily gaat uiteindelijk over de mysteriën van het schrijverschap: waar komt het vandaan? De lyrische manier waarop O’Connor het landschap van Yorkshire filmt, geeft een belangrijke aanwijzing. Ook mooi hoe de binnenwereld van Emily centraal staat, met scènes waarin de dialogen weggedraaid worden en de opzwepende muziek van Abel Korzeniowski of het omgevingsgeluid de overhand krijgen."