Piggy

Spanje, 2022 / 99 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Carlota Pereda
Met: Laura Galán, Claudia Salas en Carmen Machi

Tijdens de zomerperiode helpt Sara haar ouders in de slagerij. Sara kampt met overgewicht en wordt voortdurend gepest door haar leeftijdgenoten uit het dorp. Getraumatiseerd door de gemene spotternijen doet Sara er alles aan om haar belagers te ontlopen. De vernederingen komen tot een einde wanneer een mysterieuze vreemdeling in het dorp opduikt.

Na een schokkend incident met emotionele en fysieke mishandeling is Sara getuige van de ontvoering van haar kwelgeesten door de vreemdeling. De verdwijning van de meisjes zet het hele dorp in rep en roer maar Sara houdt de lippen stijf op elkaar.

Omdat de gruwelen van Sara's pesterijen niet erg genoeg zijn, verandert regisseuse Carlota Pereda de daders in slachtoffers en laat voor zowel Sara als het publiek een moreel dilemma achter, aangezien de ontvoering een soort van opluchting voor haar is. Zal ze de politie waarschuwen en helpen, of gaat ze genieten van een rustige zomer?

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 18 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Regisseuse Carlota Pereda laat Sara’s zomerse coming-of-age verhaal, inclusief seksueel ontwaken, soepeltjes overgaan in een thriller met horror-achtige trekjes. Sara gaat speuren naar de kidnapper en de drie pesters. Ze lijkt zich te ontpoppen als zoete wreekster, maar ook op dit punt heeft Piggy een verrassing in petto."