Triangle of Sadness

Zweden, 2022 / 147 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikDiscriminatie
Regie: Ruben Östlund
Met: Woody Harrelson, Charlbi Dean en Harris Dickinson

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte bootreis, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Triangle of Sadness is een zwarte komedie die haar pijlen richt op de rijken. En hoe door een speling van het lot het machtsevenwicht alsnog kan keren. De titel van de film verwijst dan ook naar de rimpel tussen de wenkbrauwen, het ‘driehoekje van verdriet’, wat de rijke mens graag laat weghalen. Een cynische metafoor voor onze maatschappij die geobsedeerd is door schoonheid en uiterlijke schijn.

De Zweedse regisseur Ruben Östlund, die in 2017 al eens de Gouden Palm won van het filmfestival van Cannes met het satirische The Square, mocht ook afgelopen jaar de Gouden Palm voor Triangle of Sadness mee naar huis nemen. Iets wat maar zelfden voorkomt in de geschiedenis van Cannes.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 26 april is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Nrc - ''De lach komt in vele vormen. De bulderlach om het controleverlies van slapstick en bananenschil, poep en plas. Het vileine grinniken om de woordgrap of de belediging. Het fijne glimlachje om de verrassende link, paradox, non sequitur. Komedie Triangle of Sadness heeft ze allemaal: tweeënhalf uur vliegen voorbij.''