Broker

Zuid-Korea, 2022 / 129 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Hirokazu Koreeda
Met: Song Kang-ho, Dong-won Gang en Bae Doona

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van te vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind.

Met Broker stapt regisseur Hirokazu Koreeda moeiteloos over van zijn thuisland Japan naar Zuid-Korea. Hij gaat opnieuw aan de slag met thema’s die hem na aan het hart liggen: kinderen die in de steek worden gelaten; adoptie en gebroken gezinnen vormden ook al de kern van onbetwiste meesterwerken als Nobody Knows en Shoplifters.

Broker ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Cannes, waar de film bekroond werd met verschillende prijzen. Koreeda is een regisseur met een barmhartig hart, zo blijkt wel uit zijn films. Een absolute aanrader.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 29 maart is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "Middels een meesterlijk opgebouwd scenario diept regisseur Hirokazu Koreeda beetje bij beetje alle personages uit, geeft hij uitleg over hun motieven en onthult hij stukjes van hun verleden. Telkens lijkt het net weer even anders te liggen dan je denkt. Broker gaat over het gevaar te snel te oordelen over mensen over wie je verder niets weet. Wat eenvoudig lijkt, kan immers complexer liggen."