Jesús López

Argentinië, 2021 / 87 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Maximiliano Schonfeld
Met: Lucas Schell, Joaquin Spahn en Sofia Palomino

Het hele dorp is verbijsterd als de jonge en geliefde autocoureur Jésus López om het leven komt bij een ongeluk. Zijn neef Abel, een doelloze tiener, voelt steeds meer de drang om de rol van Jésus over te nemen; hij draagt niet alleen Jésus' kleding en zoekt toenadering tot diens vrienden, ook trekt hij in bij de ouders van de omgekomen coureur. Aanvankelijk wordt dat door de mensen geaccepteerd, maar naarmate hij steeds meer op zijn neef gaat lijken, begint men zich ongemakkelijk te voelen.

Regisseur Maximiliano Schonfeld situeerde zijn film in een plattelandsgemeenschap in Argentinië, waarbij hij invoelbaar maakt hoe het leven is voor de jongeren die er wonen. Deze psychologische benadering vermengt hij in dit verhaal over transformatie en verrijzenis met magisch-realistische elementen. Sinds de première op het filmfestival van San Sebastián maakt Jesús López een ware zegetocht. Komt dat zien.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 25 januari is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Het blijft op knappe wijze in het midden in deze intrigerende, sfeervolle speelfilm, waarin op de achtergrond de leegloop van het Argentijnse platteland een rol speelt. Voor jongeren is er weinig te beleven tussen de vele verlaten boerderijen, maar in de stad hebben ze ook weinig kans op werk. Het is een van de redenen waarom de film bijzonder is."