L1 Documentaire: Slavko Dujic, Leven Voor De Kunst

Nederland, 2022 / 55 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Maurice Nijsten

Slavko Dujic werd op 05 januari 1959 in Knin, Kroatië geboren. Hij studeerde geschiedenis en geografie aan de Pedagogische Academie bij de Universiteit in Banja Luka. Tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië vlucht Slavko in 1991 met zijn vriendin Draska Vudovic via allerlei omwegen naar Nederland. Samen moeten ze een nieuw leven opbouwen. Slavko gaat werken, koopt een frituur, en gaat schilderkunst studeren aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Hasselt.

Slavko Dujic specialiseert zich in abstracte kunst en maakt daarbij gebruik van elementen uit het oude Kroatische schrift. Schilderen en beeldhouwen is voor Slavko Dujic ''het vertellen van een emotioneel verhaal over gebeurtenissen en mensen.'' De oorlog die uitbrak in Joegoslavië heeft Slavko nog steeds niet verwerkt. In zijn huidige werk staan oorlog en andere menselijke tragedies nog steeds centraal.

Veel van de kunstwerken werden in allerlei landen succesvol getoond op internationale kunstexposities. Exposities vonden plaats in onder andere Argentinië, USA, Canada, Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Kroatië en Nederland.

Bijzonderheden
Aangezien de première van deze documentaire in de Royal Theater uitverkocht was, willen wij mensen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, nog een gelegenheid geven om Slavko Dujic, Leven Voor De Kunst bij ons op het grote doek te zien. Met veel dank aan L1.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!