Schrit_tmacher: El Círculo

Spanje, 2021 / 73 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaar
Regie: Iván Roiz en Álvaro Priante
Met: Manolo Caro en Itxasai Mediavilla
Ondertitel: Engels

In Spanje hebben feministische ideeën grote delen van de samenleving overgenomen. Het ooit zo natuurlijke machismo wordt bedreigd. Hoe is het om een man te zijn in de hedendaagse Spaanse samenleving? In intieme praatgroepen delen mannen hun individuele ervaringen met een oprechtheid die je maar zelden ziet.

Terwijl we de indringende en kwetsbare verhalen volgen die worden gedeeld, doorkruisen dansscènes het beeld als ontroerende metaforen voor de gevoelens en innerlijke worstelingen van de mannen. El Círculo is een ongemakkelijk en ongecensureerd portret van het ontledingsproces van de mannelijkheid dat nieuwe manieren aandraagt om man te zijn.

Bijzonderheden
El Círculo is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.

El Círculo maakt deel uit van het uitgebreide contextprogramma van het schrit_tmacher festival. Dit grensoverschrijdende dansfestival startte in 1995 als experiment in Aken maar heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen in de Euregio. Schrit_tmacher biedt een opwindende mix aan internationale topgezelschappen en choreografen vanuit de hele wereld; aangevuld met onder andere exposities, talks, jeugdvoorstellingen, workshops en performances. Bekijk het complete programma op schrittmacherfestival.nl.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!