Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille + BanDeville

Verenigde Staten, 2022 / 84 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Larry Locke
Met: Chris Frantz, Ben E. King en Hal Willner
Ondertitel: Engels

Een bijzondere combinatie van een documentaire en een optreden rondom Wille DeVille. Eerst een eenmalige vertoning van Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille en daarna is er live muziek van de band BanDeville. We vertonen de documentaire met Engelse ondertiteling.

Willy DeVille begon zijn muziek carrière in de punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad.

Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

Willy DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On, Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’, stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend.

Bijzonderheden
De band BanDeVille speelt op een semi-akoestisch niveau in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist. Deze muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, Joe Coverband, Bluesaround, Houdoe, Blind Eye en Trigger. De liederen van Wille DeVille zijn speciaal gearrangeerd voor deze bezetting.

BanDeVille brengt een swingende ode aan de muziek van Willy DeVille, waarin blues, country en een vleugje rock melodieus bij elkaar komen. Swingende en romantische liederen voor een breed publiek, van jong tot oud. Het is muziek om naar te luisteren en bij weg te dromen, maar ook om op te dansen.

Het programma ziet er als volgt uit:

(20.00) Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille
(21.30) Pauze
(22.00) Optreden van de band BanDeville

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 17,50 / Geen Spiegelpashouders: € 20,-Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!