Falcon Lake

Canada, 2022 / 100 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Charlotte Le Bon
Met: Joseph Engel, Sara Montpetit en Monia Chokri

De dertienjarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de zestienjarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes.

Ze geniet ervan hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren.

De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar tedere regiedebuut de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. Sfeerrijk gefilmd op analoog is dit wonderbaarlijk verhaal een bijwijlen poëtische en mysterieuze exploratie van seksualiteit en verliefdheid, die zowel jong als oud zal bezweren.

Falcon Lake is een prachtfilm.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 08 maart is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Nrc - "Let op, met name in de finale. Falcon Lake daagt u dan uit de hele film in uw hoofd terug te spoelen voor de dubbele bodems in wat gewoon een sterke coming-of agefilm leek te zijn. Het is echter een meesterwerk!"