Paolo Cognetti - Big North

Italië, 2021 / 83 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Dario Acocella
Met: Paolo Cognetti en Nicola Magrin
Ondertitel: Engels

Schrijver Paolo Cognetti organiseert met Nicola Magrin, vriend en illustrator, een reis naar de ongerepte natuur van Noord-Amerika. De Italiaan heeft zijn zinnen gezet op Canada en Alaska en wil met deze pelgrimstocht in de voetsporen treden van grootheden van de Amerikaanse literatuur, zoals Ernest Hemingway, Jack London en Henry David Thoreau. Hij gaat op onderzoek uit naar de relatie tussen de mens en de woeste natuur.

Onderweg ontmoet hij gastvrije mensen die zich hebben afgezonderd van de bewoonde wereld en luistert hij naar de beweegredenen voor hun keuze en welke gevolgen dat voor hen heeft gehad. Paolo Cognetti probeert in dit desolate stukje Noord-Amerika een laatste keer antwoorden te vinden op zijn levensvragen.

De Italiaanse regisseur Dario Acocella en zijn cinematograaf Stefano Tramacere zorgen voor een ontspannen sfeer, waarin de existentiële zoektocht van Cognetti zich optimaal kan ontvouwen.

Bijzonderheden
Paolo Cognetti - Big North is Italiaans gesproken en Engels ondertiteld.

Voor liefhebbers van Paolo Cognetti vertonen we deze periode ook De Acht Bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. In samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!