Godland

IJsland, 2022 / 143 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Hlynur Pálmason
Met: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson en Vic Carmen Sonne

De jonge Deense priester Lucas wordt aan het einde van de 19e eeuw op reis gestuurd naar IJsland, een van de laatste koloniën van het Deense rijk. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. Met zijn camera op de rug begint de priester aan een avontuurlijke tocht die niet zonder uitdagingen verloopt.

Lucas weet zijn bestemming te bereiken, maar hoe verder hij doordringt in het woeste landschap en haar onbekende cultuur, hoe meer hij afdwaalt van zijn moraal en van zichzelf. De lokale bevolking zit echter niet te wachten op onderwerping en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken.

Met Godland brengt regisseur Hlynur Pálmason het adembenemende IJsland op een bijzondere manier in beeld. Het is een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld. Het epische en bij vlagen ook komische drama maakte afgelopen jaar een zegetocht langs vele filmfestivals waar de film onder meer werd geprezen om zijn bijzondere visuele stijl.

Wat ons betreft het eerste meesterwerk van 2023.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 08 mei is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "In het historische drama Godland speelt het barre, betoverende IJslandse landschap de hoofdrol. Regisseur Hlynur Pálmason maakte een soort ‘Heart of Darkness’ in de kou: een brute reis die de beschaving laag voor laag afpelt. Formidabel!"