To Leslie

Verenigde Staten, 2022 / 119 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Michael Morris
Met: Andrea Riseborough, Marc Maron en Allison Janney

Leslie is een alleenstaande moeder uit Texas die met moeite rond kan komen. Als ze op een dag de loterij wint, krijgt ze een kans op een beter leven. Het lijkt precies dat kleine wondertje dat ze nodig heeft om haar leven en dat van tienerzoon James een gunstige wending te geven, maar zes jaar later zijn moeder en zoon van elkaar vervreemd en is Leslie een alcoholiste geworden die er opeens helemaal alleen voor staat.

Ze besluit terug te keren naar huis, waar ze echter niet welkom blijkt. Totdat ze de eenzame motelmanager Sweeney leert kennen, die haar een baantje geeft zodat ze haar leven weer op de rails kan krijgen. Actrice Andrea Riseborough maakt indruk als vrouw die zichzelf in een volkomen uitzichtloze situatie manoeuvreert. Zij wist voor deze veeleisende hoofdrol een Oscarnominatie in de wacht te slepen.

Eén van de grootste verrassingen van afgelopen prijzenseizoen was de Oscarnominatie voor Andrea Riseborough. Waarom was dit zo’n verrassing? To Leslie is een kleine onafhankelijke Amerikaanse film, die tot dusver nog maar een paar duizend kaartjes wereldwijd had verkocht en stond bij vrijwel geen enkele kenner op de radar. Gelukkig komt daar dankzij die nominatie verandering in.

To Leslie is een tedere speelfilm over verslaving en nieuwe kansen, met een indrukwekkende hoofdrol.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 30 april is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Levensecht en geloofwaardig, het beste aan de film is de Britse actrice Andrea Riseborough die volledig overtuigt als de verwelkte Leslie. Een Oscarwaardige vertolking."