L'Immensità

Italië, 2022 / 99 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Emanuele Crialese
Met: Penélope Cruz, Luana Giuliani en Vincenzo Amato

In het Rome van de jaren zeventig zijn nieuwe buurten in aanbouw, zijn tv-programma’s nog in stemmig zwart-wit en staan de sociale verhoudingen in Italië op een kantelpunt. Clara en Felice zijn net met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Hun huwelijk is fragiel en kwetsbaar, maar scheiden is niet bespreekbaar. Clara vindt haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen.

Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara's stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana worstelt met haar identiteit, en in haar hardnekkige streven om iedereen ervan te overtuigen dat ze een jongen is, wordt het toch al broze evenwicht binnen het gezin tot een breekpunt gebracht.

Regisseur Emanuele Crialese toont ons een prachtig tijdsbeeld, gaat in op mentale gezondheid en de (on)breekbare band met familie. Daarbovenop bevat L’Immensita een aantal wervelende muzikale scènes, waarin de immer charismatische Penélope Cruz, die een bijzondere moederrol neerzet, zich van haar meest glamoureuze kant laat zien.

L’Immensità werd afgelopen jaar in Venetië genomineerd voor de Gouden Leeuw.

Bijzonderheden
De voorstelling van vrijdag 21 april is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Vpro - "Knap verbeeld, hoe hoofdpersoon Adri nog met één been in de magische kinderwereld staat en het ‘immense’ volwassen leven vol afschuw tegemoet treedt. En wat een rol van Penélope Cruz als gekwelde, flamboyante moeder."