Ascension

China, 2021 / 97 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Jessica Kingdon
Met: Chinezen
Ondertitel: Nederlands

In enkele decennia tijd is China veranderd van een arm land met een gesloten samenleving tot één van 's werelds grootste en meest invloedrijke economieën. Wat gebeurt er met mensen als hun land in korte tijd zulke drastische hervormingen ondergaat? Sommigen zijn tot onvoorstelbare rijkdommen gekomen, terwijl in andere delen van het land miljoenen nog steeds in armoede leven.

We volgen de productieketen door de sociale klassen heen: van de arbeiders, zonder tatoeages en oorbellen, die worden gerekruteerd op straat. Via de groeiende middenklasse, dobberend in de uitgestrekte waterparken. Tot uiteindelijk de elite die 48 maanden oud varkensvlees eet en Europese wijnen drinkt.

We zien een systeem waaruit individualiteit vrijwel verbannen is, maar waar mensen toch hun humaniteit weten te vinden. Een systeem ook waarmee de westerse wereld meer en meer verweven raakt. Ascension is een indrukwekkende en vaak surrealistische observerende documentaire in de traditie van Koyaanisqatsi (Godfrey Reggio) en Baraka (Ron Fricke).

Bijzonderheden
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is. We vertonen Ascension wel met Nederlandse ondertiteling.

De voorstelling van donderdag 18 mei is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!