Hallo Wereld!

Frankrijk, 2019 / 62 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Anne-Lise Koehler en Éric Serre
Met: de stemmen van Kristel Verbeke, Chris Schep en Helle van der Heyden

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De uil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts. De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon.

Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar een groot avontuur. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis en de vuursalamander. Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

In dit fantasierijke debuut van regisseurs Anne-Lise Koehler en Éric Serre wordt stop-motion animatie gebruikt om een levendig planten- en dierenrijk te creëren. Het is een unieke combinatie van poppenspel, sculpturen en schilderachtige tekeningen. Hallo Wereld! is een bijzondere animatiefilm voor jong en oud.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 03 mei is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Cinemagazine - "De gebruikte materialen, vooral papier en stoffen, worden in hun substantie zichtbaar, wat zorgt voor een bijzonder effect. In combinatie met de animatietechniek, ontstaat zo een interessant schouwspel. Een speelse en visueel bijzonder originele verkenningstocht naar diverse bijzondere dieren en planten waarmee we onze leefomgeving delen, maar die we helaas te vaak veronachtzamen."