DMFF Fiets: Le Vélo de Ghislain Lambert

België/Frankrijk, 2001 / 119 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Philippe Harel
Met: Benoît Poelvoorde, José Garcia en Daniel Ceccaldi

60 Cycles (Jean-Claude Labrecque)
De Tour du St-Laurent was ooit de langste amateurwielerwedstrijd ter wereld, over een afstand van 2.400 km langs de Saint Laurence-rivier van Quebec-stad naar Montreal en terug. De korte film 60 Cycles van de Frans-Canadese regisseur Jean-Claude Labrecque volgt scènes van de 11e en voorlaatste editie van deze ‘Ronde van Nieuw Frankrijk’ in 1964.

Cracked Earth (Saltlake_Lian)
De fiets staat symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je zit niet opgesloten in een koekblik, waardoor je directer contact maakt – ook met de natuur. Voor steeds meer mensen is fietsen niet alleen vervoer, maar ook een manier van leven. In de korte film Cracked Earth zien we fietsers over de hele wereld.

Le Vélo de Ghislain Lambert (Philippe Harel)
In de 70-er jaren was er Merckx en er waren anderen. Eén van die anderen was Ghislain Lambert, die toevallig op dezelfde dag als Merckx geboren was, maar verder in niets leek op ‘de kannibaal’. In Le Vélo de Ghislain Lambert staat zijn verhaal centraal, een simpel verhaal. Het verhaal van een bescheiden Belgische coureur. Zijn grootste ambitie? Kampioen worden. Zijn grootste tragedie? Niet de benen hebben die zijn hart verdient.

*We vertonen Le Vélo de Ghislain Lambert vanaf een DVD.*

Voor meer informatie en tickets over dit evenement kun je op de website van het DMFF terecht: *KLIK HIER*

Bijzonderheden
De voorjaarsklassiekers staan voor de deur, hoog tijd om ook zelf weer op de fiets te kruipen. Met stramme winterbenen de Eyserbosweg op, de Keutenberg, Dodeman. Hoog tijd voor een speciale voorstelling van het Dutch Mountain Film Festival: DMFF Fiets.

Aan de vooravond van de Amstel Gold Race, op vrijdag 14 april, kunnen fietsliefhebbers en filmliefhebbers hun hart ophalen tijdens DMFF Fiets. Met geweldige films, interessante podiumgasten en fijne live-muziek begint het wielerseizoen goed.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Vpro - "De Franse regisseur Philippe Harel weet hoe hij een verhaal moet vertellen. Hij ontvouwt het leven van de wielerknecht vooral met sfeerschetsen, die korte dialogen en kleine handelingen bevatten. De kwaliteit van deze sportfilm is de wijze waarop sukkelaar Ghislain wordt neergezet; met grote gebaren, soms zelfs karikaturaal, maar nooit belachelijk."