Podium Royal - Gezondheidszorg Onder Druk

Nederland, 2023 / 90 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Met: Luc Peeters, Cara van der Bolt en Jan Palmen

De rijksoverheid besteedt 100 miljard euro aan gezondheidszorg, bijna een derde van de begroting. Toch kraakt het systeem aan alle kanten. Lange wachtlijsten, stakende verpleegkundigen, huisartsen met een burn-out, apothekersassistentes die bedreigd worden door ontevreden patiënten. Tijdens de coronapandemie beloofde de overheid beterschap, maar vanuit Den Haag is sindsdien weinig vernomen. Hoe houden we de gezondheidszorg op peil? Meer geld, een andere aanpak, meer verantwoordelijkheid bij de patiënt?

Luc Peeters (openbaar apotheker) gaat in gesprek met Cara van der Bolt (oud-cardioloog en nu therapeut klinische psycho-neuro-immunologie in opleiding) en Jan Palmen (huisarts en kaderarts diabetes en hart- en vaatziekten) over de problemen in de gezondheidszorg.

De avond bestaat uit drie delen. Een gesprek met de gasten (een uur), een debat/vragenronde met het publiek (een kwartier) en tot slot een informeel samenzijn onder het genot van een drankje in de foyer.

Bijzonderheden
Podium Royal wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen die onder het genot van een drankje, zonder afleidende muziek, met elkaar in gesprek kunnen gaan over actuele maatschappelijke en culturele thema’s. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats en wel op de eerste dinsdag van de maand. Na afloop informeel samenzijn in de foyer. De toegang is gratis.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!