Une Belle Course

Frankrijk, 2022 / 91 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Christian Carion
Met: Dany Boon, Line Renaud en Alice Isaaz

Sommige taxiritten kunnen levens veranderen. Charles is taxichauffeur in Parijs, en hij heeft een slechte dag. Hij dreigt zijn rijbewijs kwijt te raken vanwege talrijke verkeersovertredingen en zijn huwelijk staat op springen. Zijn volgende klant is Madeleine, een 92-jarige vrouw, die een taxi heeft gebeld om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen.

Ze laat Charles echter al bij het instappen weten dat ze niet rechtstreeks naar het tehuis wil. In plaats daarvan wil ze langs plekken rijden die een bijzondere betekenis hebben gehad in haar leven. Charles is aanvankelijk mopperig, maar raakt langzaam gefascineerd door de verhalen van Madeleine. Als Madeleine openhartig vertelt over enkele gebeurtenissen uit haar leven, besluit Charles zijn eigen zorgen op te biechten.

Regisseur Christian Carion brak in 2005 internationaal door met Joyeux Noël, een voor een Oscar genomineerd drama dat zich afspeelde in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. De aangrijpende rol van Madeleine wordt gespeeld door de inmiddels 94-jarige Line Renaud, van origine zangeres. Niet minder opvallend is de keuze voor tegenspeler Dany Boon, bekend van vele komische rollen.

Une Belle Course is een hartverwarmend drama.

Bijzonderheden
De voorstelling van zaterdag 17 juni is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Een warm verhaal over twee mensen die in een emotioneel kwetsbare levensfase de juiste reisgezel tegenkomen. De 94-jarige zangeres-actrice Line Renaud is een bron van groot plezier als bedachtzame, eigenwijze senior."