Tchaikovsky's Wife

Russische Republiek, 2022 / 143 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Kirill Serebrennikov
Met: Odin Lund Biron, Alyona Mikhailova en Philipp Avdeev

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische jongedame. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen. Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven.

Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals. Tchaikovsky’s Wife is een wonderschoon kostuumdrama.

Bijzonderheden
De voorstelling van donderdag 05 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Filmkrant - ''Tchaikovsky’s Wife is misschien wel een van de mooiste films die dit jaar in de filmhuizen te zien zal zijn. Regisseur Kirill Serebrennikov heeft zichzelf qua oog voor detail overtroffen. Zie de openingsscène, waarin bijna fluorescent groene en witte rouwboeketten op schilderachtige wijze afsteken tegen de donkere ruimte waarin Miljoekova zich begeeft. Vermeer en Rembrandt schieten te binnen, evenals kunstenaars uit de romantiek.''