Rien à Foutre

Frankrijk, 2021 / 115 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Julie Lecoustre en Emmanuel Marre
Met: Adèle Exarchopoulos, Jonathon Sawdon en Jean-Benoît Ugeux

Wie ooit met een goedkope vliegtuigmaatschappij gevlogen heeft kent de taferelen: nooit naast elkaar zitten, krasloten en parfum aangeprijsd krijgen en niet zo vrolijke stewards. In Rien à Foutre volg je het leven van zo’n stewardess, vertolkt door actrice Adèle Exarchopoulos.

Cassandre is een stewardess, werkzaam voor een goedkope luchtvaartmaatschappij. Ze is gevestigd in Lanzarote (Spanje) en is heel flexibel wat haar werk betreft. Ze laat soms wat steken vallen, maar is toegewijd aan haar baan. Om verder te komen moet ze een opleiding volgen tot purser. Een purser is een leidinggevende van de stewards of stewardessen op lijnvliegtuigen. Haar vrije tijd vult ze met luieren, uitgaan en daten. Ze heeft geen verwachtingen, maar onder deze nonchalante houding gaat een stil verdriet schuil.

Het ge(s)laagde regiedebuut van regisseurskoppel Julie Lecoustre en Emmanuel Marre schetst de moderne eenzaamheid van de internetgeneratie, die zich laat meevoeren door het leven en door sociale netwerken. Adèle Exarchopoulos, nooit vies van gedurfde en soms radicale carrièrekeuzes, laat zich daarbij omringen door een team van niet-professionele acteurs.

De actrice toont de verborgen kwetsbaarheid van Cassandre op overtuigende wijze. Rien à Foutre is een indrukwekkend drama over een vrouw die in de lucht haar pijn ontvlucht.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 24 september is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!