Sur Les Chemins Noirs

Frankrijk, 2023 / 94 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Denis Imbert
Met: Jean Dujardin, Jean Dujardin en Izïa Higelin

In 2014 viel de schrijver Sylvain Tesson meer dan tien meter van het dak van een chalet in Chamonix. Hij liep ernstig hoofdletsel en meerdere breuken op en lag acht dagen in coma. Hij beloofde zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende zou herstellen. Aldus geschiedde, en zo begon hij in augustus 2015 in het uiterste zuidoosten van Frankrijk aan een wandeling die hem ver weg bracht van de bewoonde wereld en onze alomtegenwoordige technologie.

Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken. De film is opgenomen in de Franse Cantal, waarbij de landschappen en inwoners hun stempel hebben gedrukt op de film.

Sur Les Chemins Noirs is losjes gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van de Franse schrijver Sylvain Tesson, waarvan we eerder de natuurdocumentaire The Velvet Queen vertoonden. Het verhaal van Sylvain belichaamt de reis die helend is - zowel mentaal als fysiek.

Bijzonderheden
Meer onverharde paden en ongerepte natuur? Het Dutch Mountain Film Festival is een unieke expeditie van filmmakers, kunstenaars, bergsporters en filmfans waar je verhalen over de bergen kunt delen en beleven. Bekijk het programma met films, lezingen, workshops en exposities op dmff.eu.

De voorstelling van zondag 08 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Filmkrant - "Tussen noeste wandeltochten door trekt Girard steevast zijn opschrijfboekje tevoorschijn en noteert hij flarden van poëzie en filosofische beschouwingen over zijn eigen leven, zijn veranderende land en de stand van de mensheid. De soms onherbergzame, maar vooral beeldschone, majestueuze landschappen zijn ondertussen een personage op zichzelf."