The Maiden

Canada, 2022 / 117 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Graham Foy
Met: Jackson Sluiter, Hayley Ness en Marcel T. Jiménez

Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk door hun stad Alberta en de wilde natuur en doden de tijd met gewone tienerdingen: een oude tv vernielen, graffiti spuiten bij een ravijn en skateboarden over een afvalberg. Hun kwajongensstreken onthullen ook glimpen van tederheid. Hun leven spat echter uiteen wanneer het noodlot toeslaat.

Ondertussen ervaart Coltons klasgenoot Whitney haar eigen emotionele crisis, wat haar ertoe aanzet het bos in te gaan op zoek naar een soort van vrede. De ontdekking van een dagboek voert hen naar een andere wereld. Is dit een droom? Is dit het leven na de dood?

The Maiden begint als een realistisch drama en verandert langzaamaan in een droomlandschap, met impressionistische beelden vol donkere ondertonen. Het is een gevoelige en poëtische blik op kameraadschap, vergankelijkheid en verdriet. Wat ons betreft is The Maiden de meest bijzondere film van het jaar.

*Luister goed naar de muziek op de aftiteling. Dat is namelijk een hemels krekelkoor.*

Bijzonderheden
Regisseur Graham Foy over zijn speelfilmdebuut: “Ik ben opgegroeid in Calgary, Alberta, waar The Maiden werd gefilmd en ik bracht een groot deel van mijn tienerjaren door in het ravijn, de centrale locatie van de film. Voor mij is de film een poëtische blik op tienervriendschap, verlies en verdriet, opgesplitst in twee delen die op kosmische wijze zijn verbonden. Zo worden betekenis en doel onthuld, zelfs te midden van momenten van diepe wanhoop.”

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "The Maiden brengt de bikkelharde groeipijnen van tieners teder en empathisch in beeld. Zeldzaam mooi."

★★★★★ - Filmkrant - "De indrukwekkende debuutfilm The Maiden tast de fysieke dimensies van rouw en afwezigheid af."