Riceboy Sleeps

Canada, 2022 / 117 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikDiscriminatie
Regie: Anthony Shim
Met: Ethan Hwang, Choi Seung-Yoon en Dohyun Noel Hwang

Nadat haar man overleden is emigreert So-Young met haar zoontje Dong-Hyun naar een buitenwijk in Canada. Hoewel So-Young voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Echter Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun afkomst en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

Regisseur Anthony Shim balanceert vakkundig tussen de verschillende perspectieven van een jongen en zijn moeder, waarbij hij op aangrijpende wijze zíjn eenzaamheid en frustratie en háár isolement en opofferingen vastlegt. Riceboy Sleeps is een warme, tedere en empathische film over de angsten en dromen van emigranten, waarbij de Canadees-Koreaanse regisseur putte uit zijn eigen ervaringen.

Talloze films hebben het trauma van immigreren behandeld, maar weinigen waren zo emotioneel verwoestend als het zelfverzekerde speelfilmdebuut van Anthony Shim. De komst van een groot nieuw talent en wat ons betreft één van de beste films van het jaar.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 24 september is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Riceboy Sleeps ontroert dankzij de liefdevolle band tussen de Zuid-Koreaanse moeder en zoon in Canada."

★★★★☆ - Nrc - "Riceboy Sleeps is een indrukwekkende film over integratie, ontheemding en biculturaliteit."