Past Lives

Verenigde Staten, 2023 / 106 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Celine Song
Met: John Magaro, Greta Lee en Teo Yoo

Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, verliezen elkaar uit het oog als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

Past Lives werd als een van de interessantste films van het jaar ontvangen op het afgelopen filmfestival van Sundance en Berlijn; veel lof was er voor de manier waarop regisseuse Celine Song de mix aan gevoelens en spanningen toont tussen Nora, haar jeugdliefde en haar huidige man.

De film snijdt, hoewel gedeeltelijk autobiografisch, een universeel thema aan: welke rol spelen eerdere liefdes in ons leven; hoe zijn we geworden wie we zijn? Hoe verklaar je de intimiteit tussen mensen die elkaar in geen vijfentwintig jaar hebben gezien?

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Volkskrant - "In het knappe Past Lives, over een nooit doorgezette liefdesrelatie, verzandt regisseuse Celine Song niet in wat-als-scenario’s over voorbije levens. Centraal staat het hier en nu. Het maakt de film volwassen en aangrijpend, en daarmee een van de mooiste van dit jaar."