Themabijeenkomst Over Palliatieve Zorg

2023 / 120 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Met: Mirjam Willemsen

Filmhuis De Spiegel organiseert samen met het netwerk een bijzondere bijeenkomst over Palliatieve Zorg. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de Heerlense huisarts Mirjam Willemsen. Ze helpt patiënten zo goed mogelijk te leven bij een naderende dood. En vervult hun laatste wens: een mooi en waardig afscheid. Zelfs als dat alleen maar kan met palliatieve sedatie of euthanasie.

Mirjam is ook zélf ongeneeslijk ziek. Ze heeft nog één doel: zorgen dat mensen meer en vaker met elkaar spreken over doodgaan en het levenseinde. Die missie draagt ze uit vanuit haar eigen dubbele perspectief als huisarts én patiënt. Dat was ook te zien in de documentaire Dying To Live, waarvoor zij en enkele van haar patiënten twee en een half jaar werden gevolgd. Deze documentaire werd afgelopen voorjaar uitgezonden door de publieke omroep.

Tijdens deze avond neemt Mirjam Willemsen vanuit dat bijzondere perspectief de aanwezigen mee, aan de hand van fragmenten uit haar eigen documentaire. Om zo het belang van tijdig spreken over je levenseinde duidelijk te maken.

Bijzonderheden
Al sinds 2015 vertoont Filmhuis De Spiegel vier keer per jaar films rond het thema palliatieve zorg. Dat doen we samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg. Ook deze avond organiseren we samen. De avond is gratis toegankelijk voor iedere bezoeker. Omdat we graag willen weten hoeveel bezoekers we kunnen verwachten, vragen we je wel een toegangskaartje te reserveren. Doe het vlug want vol = vol.

Wil je meer lezen over het Netwerk Palliatieve Zorg? Neem dan een kijkje op hun website:

*https://palliaweb.nl/netwerken-limburg/netwerk/netwerk-oostelijk-zuid-limburg*

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!