Roter Himmel

Duitsland, 2023 / 103 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Christian Petzold
Met: Thomas Schubert, Paula Beer en Langston Uibel

Een vakantiehuis aan de Baltische kust. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Schrijver Leon en fotograaf Felix komen hier bijeen om de zomer door te brengen. Ze willen hier als vrienden zijn maar ook werken - de één aan zijn boek, de ander aan zijn portfolio. Leon hoopt er ook rust en stilte te vinden, maar er blijkt al een bewoner in huis te zijn: Nadja, een vriendin van de familie.

Leons onvoltooide manuscript, een modieuze roman genaamd Club Sandwich, achtervolgt hem waar hij ook gaat, of hij nu in het zomerhuis is of op het strand. Wanneer zijn uitgever voor de deur staat, begint het dorre bos vlam te vatten. Het regent as, de lucht kleurt rood, en Leon wordt ook nog eens hopeloos verliefd op Nadja.

Regisseur Christian Petzold neemt de zelfingenomenheid van de intellectuele en kunstzinnige medemens op de hak. De medemens die zich verheven voelt boven anderen, maar zich intussen geen raad weet met de uitdagingen van het alledaagse leven. Roter Himmel won de juryprijs op het afgelopen filmfestival van Berlijn.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 22 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Roter Himmel is een heerlijke zomerse vertelling over kijken en zien. Er is geen recept voor het kunstenaarschap, voor het creatieve proces. Maar de Duitse regisseur Christian Petzold doet in zijn machtige, nieuwe film wel een paar handreikingen."