Upon Entry

Spanje, 2022 / 77 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Alejandro Rojas en Juan Sebastián Vásquez
Met: Alberto Ammann, Bruna Cusí en Laura Gómez

Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het land van de onbegrensde mogelijkheden willen ze hun geluk beproeven en hun carrière een nieuwe boost geven. Maar bij aankomst op het vliegveld in New York worden ze direct meegenomen voor verhoor.

Alles wordt bevraagd. Hun papierwerk, hun relatie, hun verleden, zijn accent. Wat de twee van elkaar weten, of dachten te weten, begint steeds nadrukkelijker te wankelen. Vol ongeloof en verwarring belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan.

Upon Entry is een spannende psychologische thriller die zowel een licht doet schijnen op universele luchthavenangsten als een kritische blik werpt op huidige immigratiesystemen. De film maakte een ronde langs vele internationale filmfestivals en werd meerdere malen bekroond.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 16 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "Behalve een onthutsende krachtmeting tussen twee burgers en twee ambtenaren, schildert het steengoeie Upon Entry zo ook een onflatteus portret van alle vormen van argwaan die er tussen mensen bestaan."